С Ъ О Б Щ Е Н И Е

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ПЕТРИЧ,

Във връзка с дейностите по полагане на първи пласт асфалтобетон на път BLG1166 (III-198, Петрич - Първомай) – Коларово – Ключ – Габрене - III – 198“, т.н. „Подгорски път“, от кръстовището на пътя с републиканския път преди с. Първомай до края на с. Коларово до бензиностанцията, Ви уведомяваме, че утре – вторник, 08.06.2021 г. ще бъде затворен за движение този участък от пътя от 08.00 до 20.00 часа. Съответно ще бъде затворен и подхода към този участък от път BLG3164 Петрич – Беласица.

 

Обходния маршрут е, както следва:

  1. За пътуващи към населените места: с. Габрене,  с. Скрът,  с. Ключ, с. Яворница, с. Камена, с. Самуилово и с. Коларово,  достъпа до подгорския път е от път III- 198 Златарево;
  2. За пътуващи между с. Коларово и с.Беласица – да се използва стария коларски път между двете села;
  3. За пътуващи от гр. Петрич до с. Беласица – да се използва стария алтернативен път.

Тъй като полагането на асфалта ще се осъществи с 2 асфалтополагащи седемметрови машини е невъзможно да се осъществява движение в 1 платно. В тази връзка - ще се направи организация на движение, така че работите да се извършват на етапи за да се осигурява достъп на жителите на с. Коларово и с. Беласица. За всеки етап ще се поставят указателни табели и ще бъде съобщавано на място за времевия диапазон, в който ще могат да преминават леки автомобили на живущите от двете села.

 

Молим гражданите да преминават с повишено внимание в участъците, по които се извършва строителните дейности и да спазват указанията, които са в сътветствие с Наредба №3 от 16.08.2010 г. за временната организация и безопасността на движението при извършване на строителни и монтажни работи по пътищата и улиците.

 

Извиняваме се за създаденото неудобство.

 

от РЪКОВОДСТВОТО

на ОБЩИНА ПЕТРИЧ